19.3 C
București

Cele mai bune remedii împotriva durerilor de gât

Importante

Fără a fi neapărat asociate cu răceala sau gripa, în sezonul rece pot apărea durerile de gât și tusea. Durerea de gât poate fi provocată chiar și de o banală înghițitură dintr-un lichid foarte rece, mai ales pe fondul unei imunități scăzute.

Există unele tratamente simple pe care le poți lua chiar de la primele semne.

Gargară cu apă sărată

Așa ne aducem aminte de bunicile care ne spuneau să facem gargară cu apă sărată. Sarea este antiseptică și, în cobinație cu apa, elimină excesul de mucus, ajutând și la desfundarea nasului. Este suficientă o linguriță de sare la o cană cu apă caldă, nu fierbinte, care se amestecă bine. Se face gargară de 3 ori pe zi, dar nu mai des, pentru că,în exces, duce la uscarea gâtului.

Compresă cu sare

Se ia un pumn mare de sare grunjoasă care se umezește cu suc de lămâie, apoi se încălzește. Se întinde pe o bucată de tifon și se aplică pe gât. Este un remediu recomandat în faza de început a durerilor de gât, iar compresa se lasă să acționeze timp de o oră.

Supa de pui

Supa de pui caldă este un remedi recomandat în special pentru tratarea răcelilor. Dar ea poate să calmeze rapid și durerile în gât. Această supă are un beneficiu suplimentar: ne oferă nutrienții de care avem nevoie pentru a lupta cu infecția.

Oțet de mere cu miere și apă caldă

Mierea calmează durerea de gât,iar oțetul de mere este un bun antiseptic. Se amestecă bine o jumătate de cană cu apă caldă cu 2 linguri de oțet de mere și una de miere și se face gargară de 2-3 ori pe zi.

Plantele ne pot fi de ajutor

Echinacea, lemnul dulce (are efect antiviral și antibacterian), nalba mare (ajută la formarea și eliminarea mucusului), pot fi utilizate sub formă de tincturi, dar și ceaiuri.

De asemenea, se pot bea 3-4 căni pe zi cu infuzie din amestec de flori de soc, mentă și salvie, în părți egale, și se iau 3-4 lingurițe pe zi d miere zaharisită.

Ceaiul de unguraș se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară și se beau minimum 2 căni pe zi.

Poți folosi busuiocul atunci când apare febra, tusea și durerea de gât. Ceaiul de busuioc scade febra și reduce inflamația gâtului. Infuzia se prepară dintr-o linguriță cu plantă uscată la o cană cu apă.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole